Caută
Close this search box.

Orban cere DSP-urilor să își mărească capacitatea de efectuare a anchetelor epidemiologice: „Au această misiune fundamentală de a opri pandemia”

orban

Premierul Ludovic Orban a precizat, la începutul ședinței convocate de președintele Klaus Iohannis, că înțelege presiunea pusă în prezent pe Direcțiile de Sănătate Publică, dar a precizat că acestea au o misiune fundamentală în combaterea pandemiei din România, iar angajații trebuie să fie „mobilizați la maxim”.

„Închei prin a cere din nou direcţiilor de sănătate publică să îşi crească capacitatea de efectuare a anchetelor epidemiologice, atât pentru persoanele diagnosticate pozitiv, cât şi pentru persoanele care trebuie să intre în carantinare. E adevărat că pe direcţiile de sănătate publică este o presiune mare. Pe de altă parte direcţiile de sănătate publică au această misiune fundamentală de a opri pandemia. Emiterea deciziilor, degeaba facem anchete, dacă nu sunt emise deciziile de carantinare sau izolare a persoanelor bolnave. Sunt persoane pentru care s-a dispus izolarea, fie nu au primit deciziile, fie nu a fost verificat dacă s-a respectat decizia. Nu aveţi voie să fiţi obosiţi.Trebuie să fiţi mobilizaţi la maxim. Am convingerea că vom reduce numărul de infectări şi vom intra pe trend descendent pentru a putea începe să revenim uşor uşor la o normalitate”, a declarat Ludovic Orba, la începutul ședinței de la Cotroceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri