Caută
Close this search box.

Orban: Dacă USR decide să facă vreo înțelegere cu PSD, se sinucide

Premierul Ludovic Orban nu crede în posibilitatea de a se coagula o majoritate parlamentară între USR-PLUS și PSD după alegerile din 6 decembrie.

Întrebat la „Dosar de politician” pe B1 TV cum s-ar replia PNL în scenariul în care PSD și USR ar veni cu o majoritate parlamentară, Ludovic Orban a răspuns:

„Această ipoteză nu cred că este posibilă. Pentru că ar fi împotriva voinței exprimate de cetățeni. De altfel, PSD astăzi n-are cu cine să facă majoritate, după părerea mea.

Este într-o stare de izolare politică și e normal să fie așa. După ultimii șapte ani de guvernare, între 2012 și 2019, PSD e normal să fie în izolare politică, pentru că trebuie să treacă cât mai departe de putere. La relele pe care le-a făcut României în acești șapte ani de zile, PSD trebuie să stea departe de putere o lungă perioadă de timp”.

Referitor la faptul că, la nivel local, ar fi existat anumite înțelegeri între PSD și USR, Ludovic Orban a declarat:

„Știu, au greșit. Au greșit, pentru că în momentul în care fac orice înțelegere, în orice localitate, cu PSD, în momentul respectiv își pierd două treimi din votanți.

Pentru că votanții USR de fapt ca profil sunt mai degrabă votanți – chiar dacă USR-PLUS nu e definit doctrinar – de dreapta, mai degrabă ca opțiune sunt votanți anti-PSD, împotriva modului de a face politică PSD. Dacă USR ia decizia să facă vreo înțelegere cu PSD, se sinucide”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri