Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că există vaccin anti-COVID, menţionând că este „o perspectivă certă pentru a rezolva această epidemie gravă de coronavirus”.

„După cum aţi urmărit în informaţiile oficiale, există vaccin anti COVID. Este în fazele ultime de aprobare, oricum au fost finalizate testele clinice şi vedem, în sfârşit, o perspectivă certă pentru a rezolva această epidemie gravă de coronavirus, care a dat peste cap lumea.

Noi trebuie să fim pregătiţi, să ne organizăm, pentru a putea demara campania de vaccinare imediat ce vom putea accesa, practic, primele cantităţi care ne sunt repartizate de vaccin”, a afirmat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Premierul a spus că există o înţelegere la nivel european privind contractarea cantităţii de doze de vaccin, precizând că toate cantităţile sunt repartizate proporţional cu populaţia fiecărei ţări membre a Uniunii Europene.

„Nu vom avea cantităţile deodată, le vom primi în mai multe etape şi acest efort comun al tuturor instituţiilor care vor fi implicate în campania de vaccinare va fi un efort pe o perioadă mai lungă de timp, până când vom putea reuşi vaccinarea”, a adăugat Orban.

121 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here