DNA anunță 38 de percheziții în București și județul Ilfov, din care două la „entități aflate în subordinea unor primării de sector”, restul la locuințele unor persoane fizice. Este vizat fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție fac cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate corupției, presupus săvârşite în cursul anului 2020 și anterior.

Joi au fost efectuate percheziții domiciliare în 38 de locații situate pe raza municipiului București și județul Ilfov, din care două sunt entități aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice, scrie Mediafax.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Direcției de Operațiuni Speciale și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Surse judiciare spun că este vizat fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei Dan Tudorache, care de altfel a și reacționat deja pe Facebook: „Au apărut în mass media informații că am fost vizitat de organele de anchetă de la DNA, care au efectuat o percheziție domiciliară.

Pentru a nu se face speculații cu substrat politic și pentru că nu am nimic de ascuns, doresc să vă aduc la cunoștință situația reală. Percheziția a fost efectuată în urma uneia dintre multele sesizări formulate de Clotilde Armand împotriva mea și anume achizția de tablete pentru elevii din Sectorul 1”.

Tudorache susține că, din punctul de vedere al actualului primar al Sectorului 1, achiziția de tablete pentru copii în contextul pandemiei „nu era necesară”.

„De altfel, Clotilde Armand a început prigoana totală împotriva tuturor angajaților primăriei care nu au . Revenind la percheziție, am pus la dispoziția organelor de anchetă tot ce mi s-a solicitat, însă nu s-a identificat nimic suspect.

Nu sunt un om bogat, averea mea fiind familia și onoarea. Nu am fost subiect al vreunei alte acțiuni spectaculoase și nici nu mi s-a adus la cunoștință ca aș avea calitatea de sau în vreun dosar. Mai multe detalii nu știu în acest moment, însă vă voi ține la curent cu orice noutate.

Mă voi prezenta la orice solicitare a autorităților, pentru că, așa cum am mai spus, nu am nimic de ascuns.Și, cel mai important, sunt liniștit și mândru în legătură cu activitatea desfășurată în mandatul meu de primar al Sectorului 1”, a scris fostul primar.

278 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here