Caută
Close this search box.

Poliţia austriacă a făcut 14 arestări legate de atacurile teroriste de aseară

Ministrul de interne al Austriei, Karl Nehammer, a declarat că poliţia austriacă a efectuat 14 arestări, în legătură cu atacurile teroriste din Viena, de luni seară, transmite Reuters.

Nehammer a insistat că înregistrările video făcute cu telefonul mobil, de cetăţeni, nu indică faptul că ar fi fost mai mult de un atacator. Ministrul austriac a precizat că bilanţul atacului se ridică la patru morţi, plus atacatorul, şi 22 de răniţi şi că poliţia a efectuat raiduri în 18 locuinţe.

Nehammer a menţionat că poliţistul care a fost rănit grav în timpul atacului se află în stare stabilă. Poliţia austriacă a solicitat autorităţilor de la Skopje informaţii despre atacatorul din Viena.

Ministerul de Interne nord-macedonean a confirmat că Austria a solicitat aceste informaţii, despre atacatorul din Viena, care deţinea un paşaport al fostei republici iugoslave, a anunţat postul de televiziune A1, conform dpa, via Agerpres.

„Poliţia austriacă a solicitat prin intermediul Europol informaţii relevante pentru acest caz, iar departamentul pentru cooperare poliţienească răspunde solicitării”, a declarat ministerul nord-macedonean.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a spus că Bucureştiul este alături de cetăţenii Austriei, în aceste momente cumplite, condamnând „actele oribile şi ilogice”, care pun în pericol viaţa şi sănătatea oamenilor.

„Condoleanţe familiilor celor care au căzut victime în atacul armat din Viena! Bucureştiul este alături de cetăţenii Austriei în aceste momente cumplite. Condamnăm actele oribile şi ilogice care pun în pericol viaţa şi sănătatea oamenilor! Europenii preţuiesc libertatea, pacea şi democraţia ca pe propria viaţă. De aceea, rămânem ferm uniţi pentru a le apăra în faţa tuturor celor care încearcă să le pună în pericol”, a scris el pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri