Caută
Close this search box.

Polițistă din Capitală, acuzată de DNA că a șantajat un medic estetician

dna

O femeie polițist, subcomisar în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB), este acuzată că a cerut 15.000 de euro de la un medic estetician pentru o pacientă nemulțumită. Polițista a primit banii și a oprit o parte și pentru ea, arată DNA, potrivit Mediafax.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Moroianu Alina-Georgiana, la data faptelor subcomisar de poliţie în cadrul D.G.P.M.B. – Poliţia Sector 6 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi participaţie improprie la acces ilegal la un sistem informatic (două fapte), informează News.ro.

Potrivit DNA, M. A.-G., la data faptelor subcomisar de poliție în cadrul DGPMB – Poliția Sector 6 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, este trimisă în judecată sub control judiciar pentru șantaj și participație improprie la acces ilegal la un sistem informatic (două fapte).

În rechizitoriul întocmit, procurorii spun că în cursul lunii octombrie 2019, inculpata M. A.-G., în calitate de ofițer de poliție în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice sector 6, ar fi constrâns un medic estetician de la o clinică privată, sub amenințarea deschiderii unui presupus dosar penal pentru evaziune fiscală, să-i dea suma de 15.000 de euro, atât pentru ea cât și pentru o altă persoană.

„Inculpata M. A.-G. i-ar fi cerut medicului estetician suma respectivă pentru o fostă pacientă nemulțumită de intervenția chirurgicală efectuată de acesta, amenințându-l totodată cu depunerea unei plângeri pentru malpraxis și cu exercitarea unor acte de violență de către pacientă și prietenul acesteia. Ulterior, inculpata M. A.-G. ar fi primit direct de la medicul estetician suma de 15.000 de euro din care și-ar fi păstrat suma de 5.000 de euro, restul fiind dat pacientei nemulțumite”, spun procurorii.

Potrivit DNA, polițista ar fi determinat doi colegi de serviciu să acceseze, fără drept, mai multe baze de date ale MAI (evidență a persoanei, cazier judiciar), pentru a obține date referitoare la mai multe persoane: pacienta nemulțumită, prietenul acesteia, un doctor estetician de la o clinică privată.

În acest caz s-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurător asupra unor sume de bani ridicate de la inculpata M. A.-G..

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii și preventive dispuse în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri