Circa 10.000 de poliţişti vor acţiona zilnic, în stradă, în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, fluidizarea traficului rutier şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, precum şi pentru verificarea respectării măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2.

„Recomandarea noastră este ca şi în această perioadă să respectăm regulile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică, evitând vizitele şi deplasările care nu sunt esenţiale. În toată ţara, poliţiştii vor acţiona, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, într-o declaraţie de presă.

Dajbog a spus că în toată țara, polițiștii vor acționa, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Aproape 5.000 de pompieri vor fi la datorie, zilnic, în minivacanța prilejuită de Ziua Națională și de sărbătoarea Sfântului Andrei, salvatorii fiind pregătiți să intervină în orice moment pentru acordarea asistenței medicale de urgență, cât și pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite din partea cetățenilor”, anunță Monica Dajbog.

Inspectoratul General de Aviație al MAI are la dispoziție 14 elicoptere pentru misiuni de ordine publică și aeromedicale, inclusiv pentru transportarea plasmei hiperimune și a pacienților confirmați cu SARS-CoV-2.

În minivacanță, 6.000 de jandarmi vor fi în teren pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță, precum și pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite.

De asemenea, Jandarmeria Română, prin structurile specializate de intervenție montantă, va acorda o atenție deosebită zonelor care prezintă riscuri pentru siguranța turiștilor, 250 de jandarmi montani fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă.

166 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here