Bradul de Crăciun de la Rockefeller Center din New York este celebru în întreaga lume. Cine nu a văzut scena din cel mai cunoscut film de Crăciun al tuturor timpurilor, „Singur acasă“, în care Kevin se pierde în New York şi se duce la cel mai mare brad din oraş să-şi pună o dorinţă? Pentru americani, arborele este un simbol din 1933.

An de an, ceremonia de aprindere a luminiţelor din bradul de Crăciun de la Rockefeller Center este un adevărat spectacol. Unii asistă pe viu, alţii doar la televizor şi pot doar să viseze că vor ajunge să-şi pună o dorinţă sub faimosul brad.

Povestea lui începe în 1931, când angajaţii de la Rockefeller Center au decis să simtă cu-adevărat spiritul Crăciunului, chiar dacă întreaga ţară se afla în plină criză economică. Au strâns bani şi au cumpărat un brad de 6 metri, pe care l-au pus în faţa clădirii şi l-au împodobit. Au continuat şi în anul următor, iar în 1933, când criza s-a sfârşit, în brad au apărut şi celebrele luminiţe. De atunci, a devenit o tradiţie.

232 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here