Caută
Close this search box.

Prelungirea stării de alertă cu 30 de zile a fost aprobată de CNSU

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat o nouă hotărâre prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 14 noiembrie, a anunţat joi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Domnule prim-ministru, s-a terminat votul, este adoptată hotărârea CNSU, prin ea se propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu data de 14 noiembrie, iar măsurile propuse nu prevăd măsuri noi faţă de cele care sunt în vigoare”, a declarat Raed Arafat, în şedinţa de Guvern.

„Practic, menţinem setul de măsuri anterior, inclusiv setul de măsuri cu aplicabilitate locală în funcţie de indicele de răspândire şi, de asemenea, setul de măsuri naţional”, a completat, în şedinţă, premierul Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Şeful DSU a arătat că menţinerea pentru 30 de zile a restricţiilor adoptate recent este necesară pentru a se vedea un „impact real” al aplicării acestora.

Arafat a precizat că reglementările privind ziua votului pentru alegerile parlamentare sunt cuprinse în proiectul de hotărâre pe care Guvernul îl va adopta, care se referă la prelungirea stării de alertă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri