Caută
Close this search box.

Prima reacție a lui Biden la mesajele lui Trump: „Nu ne vom odihni deloc până când nu va fi numărat fiecare vot”

joseph Biden

Candidatul democrat pentru Casa Albă, Joe Biden, a promis miercuri că Partidul Democrat va lupta până la capăt, pentru ca toate buletinele de vot din alegerile prezidenţiale americane de marţi să fie luate în considerare, în pofida voinţei lui Donald Trump de a întrerupe numărarea voturilor.

„Nu ne vom odihni deloc până când nu va fi numărat fiecare vot”, a scris pe Twitter fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama.

El a reacţionat astfel după ce Donald Trump a încercat să semene îndoiala cu privire la numărarea voturilor, aflată în desfăşurare în mai multe state-cheie, evocând fraude – fără să prezinte vreo probă.

„Mați seara, eu aveam un avans bun în numeroase state-cheie”, a scris el pe Twitter. ”Apoi, unul câte unul, ele cu început să dispară magic odată cu apariţia şi numărarea buletinelor surpriză. FOARTE STRANIU”, continuă el.

În realitate, este vorba despe numărarea buletinelor prin corespondenţă, care ar putea să fie numărate după mai multe zile în anumite state.

Oraşele Detroit şi Atlanta, care sunt în mod tradiţional democrate numărăvoturile cu întârziere.

De asemenea, voturile prin corespondenţă, care sunt numărate mai anevoios, sunt trimise în mare parte de către democraţi.

În Pennsylvania, capitala statului, Philadelphia a numărat doar aproximativ 141.000 de buletine de vot prin corespondenţă, reprezentnd aproximativ o treime din totalul de 351.069 de voturi exprimate astfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri