Caută
Close this search box.

Primarul din Alba Iulia: De 1 Decembrie, va fi un ceremonial, nu o paradă militară, din păcate

Gabriel Pleșa, primarul din Alba Iulia, a vorbit într-o intervenție telefonică la postul B1 TV despre cum vor fi organizate evenimentele de 1 Decembrie, în condițiile actualelor restricții impuse de pandemia de COVID-19.

Edilul a declarat că în acest an nu va avea loc o paradă militară, ci doar un ceremonial militar la Monumentul Unirii.

„Din păcate, cea mai estompată din ultimii 30 de ani. Abia luni noaptea, pe 30 noiembrie, ieșim din carantină.

Data de 1 decembrie va fi prima zi după două săptămâni de carantină. Sigur că aceste condiții stricte, impuse de pandemie, zic eu că nu or să ne împiedice să vibrăm la fel, pentru că păstrăm cu onoare și respect valorile naționale în inimi.

Ne-am fi dorit foarte mult să ne strângem mâna, să ne îmbrățișăm în fața Catedralei Încoronării, pe platoul lui Horea, platoul romanilor sau Câmpul lui Horea, unde acum 2 ani am reușit să avem acel monument al Unirii. Vom înlocui aceste îmbrățișări cu vibrațiile românilor de pretutindeni.

Vor fi două puncte centrale. Chiar în data de 30 noiembrie, la ora 20.15, vom arbora drapelul național cu onorul unei gărzi, formată din militari ai diviziei 4 Infanterie de la Cluj, cu intonarea imnului național. Înainte de acest lucru, întotdeauna, ÎPS Irineu va sfinți drapelul care se va înălța pe esplanada din fața Catedralei Încoronării, în Piața Tricolorului.

Va fi un moment mai scurt, cu public, cu distanțarea de rigoare.(…)

În schimb, în data de 1 decembrie vom avea două evenimente frumoase: Tedeumul din curtea Catedralei Încoronării, care se va desfășura la fel ca în ceilalți ani, noi doar vom lua măsurile de siguranță, o sa verificăm prin Poliția locală să se poarte mască și să se păstreze distanța.

La ora 14.00 va fi un ceremonial militar, nu o paradă, la Monumentul Unirii. Așteptăm o vizită la nivel înalt, probabil Președintele României sau premierul. Se va depune o singură coroană de flori, fanfară militară și o alocuțiune a persoanei cu cel mai înalt rang din stat prezentă”, a detaliat primarul din Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri