Caută
Close this search box.

Primul pacient COVID-19 din România transferat în străinătate

Un bărbat diagnosticat cu COVID-19, internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, a fost transferat în străinătate, în stare gravă, la solicitarea familiei, fiind primul caz de acest fel din acest spital, a precizat, pentru Agerpres, directorul medical al spitalului, medicul Florin Grosu.

„Am avut o solicitare de transfer în străinătate. (Pacientul n.r.) a fost transferat în condiţii de siguranţă, asigurat medical, la solicitarea familiei”, a explicat Florin Grosu.

Ulterior, spitalul sibian a explicat că transferul a fost cerut deoarece pacientul avea nevoie de aparatul ECMO, numit popular „plămân artificial”.

În urma apariţiei în mass-media a unei ştiri privind transferul unui pacient al SCJU Sibiu în străinătate, facem următoarele precizări: în data de 17 octombrie, la solicitarea familiei, un pacient în vârstă de 67 de ani, de sex masculin, a fost transferat în Germania, respectându-se toate protocoalele de transfer intra-spitalicesc.

Pacientul era în stare gravă, a fost preluat de o echipă medicală şi asistat în timpul transferului cu aparat ECMO„, se precizează în comunicatul SCJU Sibiu.

La SCJU sunt trataţi cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19 din judeţul Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri