Caută
Close this search box.

Radu Mihail, senator USR, vrea ca „Fără penali în funcţii publice” să fie votată miercuri, în plen

Liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, a declarat că îşi doreşte ca iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei României ”Fără penali în funcţii publice” să fie votată miercuri în plen, astfel încât referendumul pentru modificarea Legii fundamentale să aibă loc pe 6 decembrie, în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare.

„Prioritatea noastră este să ne asigurăm că referendumul pentru revizuirea Constituţiei aferent iniţiativei „Fără penali în funcţii publice” va avea loc pe 6 decembrie, o dată cu alegerile parlamentare.

Am ridicat această problemă în Biroul permanent, pentru ca iniţiativa să fie dezbătută în cele două Comisii raportoare şi să intre cel târziu în plenul de miercuri al Senatului. Comisia de constituţionalitate se va reuni în şedinţă, marţi, la 10.00, şi i-au invitat şi pe cei de la Comisia juridică.

Am subliniat în Biroul permanent faptul că, dacă nu va exista voinţă politică în comisii, iniţiativa poate fi adoptată de către plen, plenul fiind suveran. Dacă Senatul demonstrează, în ultima clipă, înţelepciune şi voinţă, putem să trecem legea miercuri fără nici  un fel de problemă.

Îndemnăm pe toată lumea din Senat să voteze miercuri inţiativa „Fără penali în funcţii publice”. Este important ca referendumul să aibă loc pe 6 decembrie, pentru că orice întârziere creează posibilitatea de a avea un alt scrutin, pe o altă dată, în condiţii de pandemie, ceea ce nu doreşte nimeni”, a declarat luni, pentru Agerpres, Radu Mihail.

El a explicat că ordinea de zi a plenului de miercuri va fi stabilită într-o şedinţă a Comitetului liderilor grupurilor parlamentare, care ar trebui să se desfăşoare marţi.

„Sunt în discuţie 100 de iniţiative, dintre care trebuie să le alegem pe cele care vor fi dezbătute miercuri în plen. Sper ca şi iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” să se găsească pe ordinea de zi a plenului de miercuri”, a adăugat Mihail.

Camera Deputaţilor a adoptat, pe 14 iulie, propunerea legislativă privind iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei României – ”Fără penali în funcţii publice”. S-au înregistrat 295 de voturi ”pentru” şi o abţinere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri