Caută
Close this search box.

Rafila, despre vaccinul produs de Pfizer: ”E un vaccin cu foarte bună eficacitate. Procesul de livrare va fi mai rapid”

alexandru rafila

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizașia Mondială a Sănătății, consideră că noul vaccin anti-COVD-19, are o bună eficacitate.

Acesta a spus cum va fi transportat și administrat vaccinul.

Uniunea Europeană va semna un contract pentru 300 milioane de doze din vaccinul anti-COVID-19, dezvoltat de Pfizer și BioNTech.

Analiza testelor efectuate pe pacienți are o eficiență de 90% a vaccinului împotriva COVID. Nu au fost raportate efecte adverse serioase.

Alexandru Rafila a declarat că acest vaccin este foarte bun și procesul de livrare va fi mult mai rapid.

“E un vaccin cu foarte bună eficacitate. A fost în studiul de test 30.000 de oameni, au fost şi placebo. Sunt date încurajatoare. E un lucru foarte bun. Eu înțeleg că există deja o cantitate de vaccin care a fost fabricată. E un lucru foarte bun pentru că procesul de livrare a vaccinului va fi mai rapid. Rămâne de văzut care este aranjamentul Comisiei Europene, ce pre-contract au cu Pfizer”, a spus reprezentantul României la OMS, potrivit Gandul.ro.

De asemenea, acesta a spus și cum ar trebui să fie păstrat și administrat.

“Acest vaccin trebuie păstrat la -80 de grade, în ambalajul lui original, timp de 10 zile. În cutia cu care vine fiecare cantitate de vaccin este gheață carbonică. El este stabil în acestă cutie specială timp de maxim 10 zile. În centrul de vaccinare mai poate fi păstrat la frigider șapte zile. În aceste șapte zile trebuie administrat vaccinul. Vaccinul se face în două doze, la distanţă de 30 de zile, ca acesta să fie eficient şi să protejeze”, a mai adăugat acesta.

Pfizer și BioNTech și-au propus să producă până la 50 de milioane de doze de vaccin în 2020 și până la 1,3 miliarde de doze în 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri