Caută
Close this search box.

Republica Moldova. Maia Sandu a reclamat încercări de fraudare a alegerilor

Maia Sandu

Candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte al Republici Moldova, Maia Sandu, acuză existenţa unor „încercări de fraudare a alegerilor” desfăşurate duminică.

Aceasta a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la scurt timp după închiderea secţiilor de votare, că formaţiunea politică pe care o conduce a depus peste 300 de sesizări la inspectoratele de poliţie raionale privind cazurile de transport ilegal de alegători şi a sesizat Procuratura Republicii Moldova cu privire la tentativele de mituire a alegătorilor.

„Astăzi am văzut mai multe încercări de fraudare a alegerilor. Au fost aduşi în mod organizat alegătorii la vot, chiar dacă legea interzice acest lucru, au fost încercări de a plăti unii alegători, au fost tentative de dezbinare a societăţii şi de provocare a cetăţenilor.

Noi am constatat aplicarea de către unii concurenţi electorali a unor tehnici de fraudare diverse şi extinse ca frecvenţă”, a afirmat Maia Sandu, citată de Agerpres.

Totodată, candidata PAS a mulţumit cetăţenilor moldoveni din străinătate pentru mobilizarea masivă la vot, în condiţiile în care peste 140.000 de cetăţeni din Republica Moldova au votat în cele 139 de secţii de votare din străinătate.

„Oameni dragi din diasporă, dumneavoastră aţi fost astăzi de-a dreptul uimitori. Până în acest moment au votat peste 140.000 de oameni în diasporă.

Este o mobilizare extraordinară, este o mobilizare care este un model de activism civic şi de implicare şi care ne inspiră pe noi pe toţi”, a adăugat Maia Sandu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri