Caută
Close this search box.

Republica Moldova. Renato Usatîi a discutat cu Maia Sandu susţinerea acesteia, în turul al doilea

maia sandu

Maia Sandu, candidata PAS clasată pe primul loc în turul 1 al prezidențialelor din Republica Moldova, a anunțat că a avut o primă discuție cu Renato Usatîi, candidatul de pe locul trei.

Sandu a scris pe Facebook că e de acord cu cererea acestuia de găsire a soluțiilor necesare pentru declanșarea alegerilor anticipate, în condițiile în care Usatîi a anunțat că va condiţiona susţinerea pentru Maia Sandu de dizolvarea Parlamentului, despre care spune că este nereprezentativ, informează G4Media.

„Astăzi am avut o primă discuție cu Renato Usatîi. Am reiterat angajamentul meu, făcut anterior public, că vom curăța președinția și apoi vom curăța parlamentul. Vom identifica metodele legale prin care să declanșăm alegeri anticipate, astfel încât în Parlament să ajungă oameni care îi reprezintă pe cetățeni.

Am un mesaj către toți alegătorii, inclusiv către cei care au votat pentru domnul Usatîi – voi vreți să scăpăm de corupție, să pedepsim hoții și să scăpăm țara de Dodon. Asta ne dorim și noi. Putem face asta cu sprijinul vostru”, a scris Maia Sandu, pe Facebook.

Renato Usatîi a câștigat 16% din voturi la alegerile de duminică, iar poziționarea sa înaintea turului secund ar putea înclina balanța fie spre Maia Sandu, fie spre Igor Dodon. Usatîi are o relație de adversitate extrem de puternică cu Igor Dodon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri