Caută
Close this search box.

Restaurantele, barurile și cafenelele, redeschise în Bacău prin decizie judecătorească! „Hotărâre istorică în condițiile actuale”

O instanta de judecata a dat dreptate mai multor investitori in industria HoReCa din Bacau si a admis cererea lor de anulare a unei decizii a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, CJSU Bacau. Astfel, petentilor li se permite sa redeschida restaurantele, barurile, cafenelele etc. din spatii interioare. Si la Bucuresti exista pe rol un astfel de proces.

Art. 2, alin. 7 din hotararea CJSU Bacau spune ca „activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, este permisa fara a depasi 50% din capacitatea maxima a spatiului si in intervalul orar 6,00-23,00, in localitatile unde incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mica sau egala de 1,5/1.000 de locuitori, fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului si in intervalul orar 6,00-23,00, daca incidenta cumulata in ultimele 14 zile a cazurilor localitate este mai mare de 1,5 si mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori, si este interzisa la depasirea incidentei de 3/1.000 de locuitori”.

„Tribunalul Bacau a pronuntat o hotarare despre care s-ar putea spune ca este „istorica” in conditiile actuale. La sesizarea unor operatori economici care activeaza in domeniul HoReCa instanta a dispus anularea acelei parti din hotararea CJSU Bacau prin care se interzicea functionarea restaurantelor in interiorul cladirilor”, a scris pe Facebook Sorin Stoleru, unul dintre cei implicati in demers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri