Caută
Close this search box.

România este în cărţi să organizeze Campionatul European de fotbal pentru tineret

Campionatul European de tineret

După remiza echipei naționale de tineret cu Danemarca U21, scor 1-1, care ne-a adus calificarea la Campionatul European de anul viitor, România poate ajunge să fie cap de serie la tragerea la sorți din postura de țară gazdă!

După ce au reușit calificarea la un nou Campionat European U21, elevii lui Adrian Mutu așteaptă tragerea la sorți de pe 10 decembrie pentru a vedea cu ce adversare se vor duela în grupele turneului final de anul viitor.

Până atunci însă putem avea parte de o surpriză și să ajungem să găzduim o grupă a turneului, informează GSP.

Chiar dacă inițial țările desemnate să organizeze Euro 2021 au fost Ungaria și Slovenia, fiecare urmând a găzdui câte două grupe, există posibilitatea ca Slovenia să renunțe la una dintre ele, iar aceasta să fie atribuită unei țări deja calificate la turneul final.

O decizie în acest sens se va lua până pe 10 decembrie, oficialii UEFA așteptând un răspuns final din partea Sloveniei. România și-a depus deja candidatura pentru o eventuală organizare, propunând cele două stadioane de la Cluj-Napoca: Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” (23.500 de locuri) și Cluj Arena (30.200 de locuri). Țările care au mai depus dosare pentru organizarea grupei sunt: Italia, Cehia, Croația și Elveția.

România este favorită, deoarece UEFA dorește ca echipele să nu se deplaseze pe distanțe mari în timpul turneului. Dacă nu va obține acest lucru, elevii lui Adrian Mutu se vor afla în urna a treia.

Stadioanele implicate în competiție în aces moment sunt: MOL Arena Sosto (Szekesfehervar, 14.200 de locuri), Haladas Sportkomplexum (Szombathely, 8.900 de locuri), Bozsik Arena (Budapesta, 8.200 de locuri), Menfoi uti Stadion (Gyirmot-Gyor, 4.500 de locuri), Stadion Zdezele (Celje, 13.060 de locuri), Stozice Stadium (Ljubljana, 16.030 de locuri), Ljudski vrt (Maribor, 12.700 de locuri) și Bonifika Stadium (Koper, 4.040 de locuri), ultimul fiind cel care ar putea să iasă de pe listă dacă Slovenia dorește să organizeze doar o grupă.

Stadioanele din Cluj-Napoca se ridică la standardele impuse de forul continental pentru o astfel de competiție și pot să găzduiască grupa României de la Euro 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri