În noiembrie, prețul benzinei a urcat la cel mai ridicat nivel de la începutul crizei sanitare. Reprezentanții companiilor petroliere pun preturile mai mari de la pompa pe seama scumpirii barilului de petrol.

În benzinăriile din București, prețurile carburanților, standard, au depășit de mult pragul de 4 lei și 50 de bani pe litru și se aproprie de 5 lei pe litru.

Numai de la începutul lunii noiembrie, în România, benzina s-a scumpit în medie, cu 13 bani pe litru, iar motorina cu 18 bani pe litru, potrivit TVR.

Benzina are acum cel mai mare preț de la începutul crizei sanitare.

Reprezentații companiilor petroliere pun scumpirile pe seama evoluției barilului de petrol. Cotația țițeiului a urcat la cel mai ridicat nivel după apariția pandemiei de Covid 19. Investitorii sunt optimiști că economia globală va reveni mai rapid odată cu apariția vaccinurilor anti-covid. Din acest motiv și cererea pentru petrol a crescut, dar nivelul producției a rămas la fel.

În ceea ce privește prețul motorinei, acesta rămâne, pentru moment, mai mic decât cel al benzinei. Principalul motiv e cererea mai scăzută, mai ales în industrie față de perioada de dinaintea crizei sanitare.

184 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here