Caută
Close this search box.

Schimbare majoră. Se propune introducerea votului de la 16 ani

„Sunt mai multe teme. Eu cred că tinerii de la 16 ani ar trebui sa poată vota. Cred că tinerii trebuie să fie mult mai implicați și cred că la ora actuala, ținând cont de evoluția tehnologică și educație, tinerii de la 16 ani să poată să voteze”, spune Eugen Tomac.

El mai afirmă că, „în mod obligatoriu”, trebuie aplicat rezultatul referendumului cu privire la reducerea numărului de parlamentari la 300.

„Din punctul nostru de vedere va trebui să discutăm un proiect referitor la instituția Avocatul Poporului. S-a dovedit că joacă un rol cheie în ierarhia statului și noi propunem să nu mai depindă de un partid politic și să fie ales direct de cetățeni. Cum se alege președintele, pentru a avea independența necesară și pentru a-și exercita mandatul în interesul poporului”, menționează europarlamentarul PMP.

Introducerea votului de la 16 ani. Este propunerea venită din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP) pe motiv că evoluția tehnologiei și a educației permit tinerilor să știe și să ia decizii în cunoștință de cauză.

PMP cere modificarea Constituției, printre aceastea numărându-se și reducerea vârstei de vot. Liderul formațiunii, Eugen Tomac, invocă într-un interviu acordat MEDIAFAX evoluția tehnologică și educația: „Cred că tinerii trebuie să fie mult mai implicați”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri