Caută
Close this search box.

Șerban Nicolae acuză Guvernul că va testa în primăvară, pe populaţie, în masă, mai multe vaccinuri Covid-19

şerban nicolae

Senatorul Șerban Nicolae declanșează deja un atac împotriva campaniei de vaccinare la coronavirus, la o zi după ce Klaus Iohannis a anunțat că vaccinarea în masă ar putea începe în primăvară.

„Românii se pot vaccina anti-COVID19 în primăvara lui 2021 doar dacă supraviețuiesc votului din decembrie 2020. Întrucât vaccin anti-COVID19 eficient și certificat nu există, vaccinarea din primăvară lui 2021 va fi o testare în masă a diverselor formule existente pe piață. Să votați bine, să primiți ‘vaccine’”, a scris Nicolae, pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că România se așteaptă să primească prima tranșă de vaccin anti-COVID-19, în primul trimestru al anului viitor, arătând că primii beneficiari vor fi cei din sistemul medical și persoanele din grupele de risc, urmând ca vaccinarea întregii populații să înceapă cel mai devreme în primăvară.

„Situația epidemiologică de la nivelul tuturor statelor europene se degradează rapid, iar populația este expusă unui risc major de infectare cu SARS-CoV-2. România se confruntă, la rândul ei, cu cifre îngrijorătoare și autoritățile se adaptează permanent, prin noi măsuri pentru a controla transmiterea virusului.

În acest context, ne punem cu toții mari speranțe în dezvoltarea cât mai curând posibil a unui vaccin anti-COVID-19, vaccin sigur și eficace, iar eforturile făcute la nivel internațional confirmă dorința tuturor de a avea acest vaccin.

România este parte a acordurilor încheiate de către Comisia Europeană pentru furnizarea de vaccinuri anti-COVID-19, atunci când acestea vor fi disponibile, urmând ca țării noastre să ii revină o alocare de peste 10 milioane de doze de vaccin.

Din cauza cererii extrem de ridicate la nivel mondial și a capacității totuși destul de reduse de producție, vaccinul va ajunge în țările europene în mod etapizat. Pentru România, ne așteptăm ca prima tranșă primită să ajungă, în cel mai favorabil scenariu, în primul trimestru al anului viitor”, a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri