Liderul senatorilor USR, Radu Mihail, a declarat marţi că iniţiativa cetăţeneasca „Fără penali în funcţii publice” a primit raport din partea Comisiei de constituţionalitate, însă „a devenit prizoniera” unor oameni ca Şerban Nicolae sau Carmen Dan în Comisia Juridică.

Şerban Nicolae este şeful comisiei în continuare, iar Carmen Dan este secretar.

„USR va continua să facă presiune mâine dimineaţă în Comitetul liderilor şi vom cere acelaşi lucru, că în plen să fie inclusă pe ordinea de zi. Din punctul meu de vedere, Senatul e suveran şi poate decide să voteze o lege care nu aveau raport”, a afirmat Radu Mihail, potrivit aktual24.ro.

„Astăzi (marţi – n.r.) am mai avut un episod din epopeea luptei pe care o ducem de a avea iniţiativa «Fără penali în funcţii publice», pentru care au semnat un milion de oameni, introdusă în Constituţie.

Comisia de constituţionalitate a acordat raport favorabil, dar în cea juridică legea a devenit prizoniera unor oameni ca Şerban Nicolae sau Carmen Dan, care au refuzat să o includă pe ordinea de zi.

Data fiind simplitatea iniţiativei, am insistat în Comitetul liderilor să fie votata, miercuri, în plen, fără raport. Răspunsul a fost că exista o cutumă care nu permite aşa ceva”.

490 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here