Caută
Close this search box.

Spitalul Judeţean Neamţ a schimbat opt manageri, în ultimul an

spitalul judeţean neamţ

Spitalul Județean Neamț, unde au murit zece persoane, într-un incendiu, la Secția ATI Covid, se află în subordinea Consiliului Județean Neamț și este la al optulea manager în ultimul an.

Actualul director, Lucian Micu (PSD), este fostul primar din Roman, care nu a mai putut candida la alegerile din septembrie pentru că a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Micu a fost numit manager al spitalului județean din Piatra Neamț la sfârșitul lunii octombrie. Este al optulea manager numit într-un an la conducerea spitalului aflat în subordinea Consiliului Județean Neamț, al cărui președinte este Ionel Arsene (PSD).

Cel mai scurt mandat la conducerea Spitalului Județean a fost al lui Marius Ghineț, de trei zile, între 17 – 20 mai 2020. Marius Ghineț, membru PNL, era un patron de firmă de pompe funebre și fusese numit de Guvern, în perioada în care spitalele județene erau coordonate de la centru, la începutul pandemiei.

De altfel, actualul manager, om politic, a ajuns la conducerea spitalului după un șir de numiri politice și de acuzații între PNL și PSD privind aceste numiri. Nu mai puțin de opt manageri s-au perindat la conducerea spitalului în ultimul an, unii pentru mandate de câteva zile:

Până pe 18 decembrie 2019, a fost manager economistul Codruţ Munteanu, de pe 19 decembrie 2019 până pe 17 martie 2020 chirurgul Alexandru Juncu, iar pe 17 martie a urmat Toader Mocanu, fost prefect şi senator de Neamţ.

Imediat după ce România intra în stare de urgență, șeful Consiliului Județean Neamț, social-democratul Ionel Arsene, instala în fruntea spitalului un vechi politician de-al locului, fost prefect şi senator, Toader Mocanu.

Imediat, numărul cazurilor de COVID-19 a explodat în spital. Depăşit de situaţie, Mocanu şi-a dat demisia. După plecarea lui, în 3 aprilie, șeful Consiliului Judeţean i-a găsit rapid un înlocuitor – directorul spitalului din Târgu Neamţ, Florin Apostoae, trimis în judecată de DNA pentru fraudă cu fonduri europene. Coincidenţă sau nu, tatăl acestuia, Ilie Apostoae, este consilier judeţean din partea PSD.

În starea de urgenţă, Ministerul Sănătăţii a preluat în subordine spitalele din provincie. După numai şase zile, Florin Apostoae a fost demis de ministrul Nelu Tătaru, la propunerea prefectului de Neamţ, fost prim-vicepreşedinte al organizaţiei PNL Neamţ.

Oficialul a spus că mulți colegi au reclamat comportamentul nepotrivit al managerului. Nelu Tătaru a adus-o la conducerea spitalului pe Daniela Marcoci, medic epidemiolog la DSP Neamţ, care gestionase și criza de la spitalul din Suceava, pe perioada conducerii militare. Aceasta a rămas în funcție între 9 aprilie și 17 mai, când a anunţat că vrea să se întoarcă la DSP.

A urmat Marius Ghineț, liberalul cu firmă de pompe funebre. Pentru trei zile.

Apoi, a venit Silviu Verzea, chirurg din spital, numit de Consiliul Județean, condus de Arsene. Acesta a demisionat la începutul lunii octombrie, după ce televiziunea locală TV Neamț a publicat imagini cu pacienți suspecți de COVID care așteptau până la 14 ore în curtea spitalului ca să fie consultaţi de personalul de la triaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri