Hotărârea de Guvern privind strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus a fost adoptată în şedinţa Executivului.

„Suntem implicaţi în acest moment (…), alături de celelalte state membre ale Uniunii Europene, în pregătirea campaniei de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2”, a declarat Ionel Dancă.

„Potrivit acestei strategii de vaccinare adoptată, au fost stabilite grupurile prioritare: „personalul din domeniul Sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii-cheie, esenţiale pentru buna funcţionare a societăţii”, a evidenţiat Dancă.

Potrivit acestuia, persoanele din aceste categorii vor fi vaccinate în prima etapă, apoi vaccinarea va fi disponibilă pentru întreaga populaţie.

„Estimarea este că, în prezent, 70% din totalul populaţiei ar putea fi implicată în această campanie de vaccinare”, a spus Dancă. Totodată, el a subliniat că vaccinarea este „gratuită şi voluntară”.

„Guvernul României, condus de domnul prim-ministru Ludovic Orban, face un apel către toate instituţiile implicate, dar şi către societatea civilă, către specialişti, ca în dezbaterea publică să sprijine această campanie de vaccinare, pentru că aceasta reprezintă singurul remediu pentru a pune capăt epidemiei de COVID-19.

Trebuie evitate politizările pe acest subiect, pentru că în joc sunt viaţa şi sănătatea românilor şi chemăm alături în această campanie de vaccinare toţi specialiştii în domeniu”, a mai spus şeful Cancelariei premierului.

142 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here