Caută
Close this search box.

Surse CNN: Donald Trump se comportă ca un dictator

donald trump

Surse militare din Pentagon au declarat pentru CNN că Donald Trump se comportă în prezent „ca un dictator”, se arată într-o analiză CNN în care administrația lui Trump este asemănată, în aceste zile, cu un veritabil „regim aflat în pragul colapsului” și cu o întreagă echipă baricadată într-un „bizar univers paralel”, în care actualul președinte și-ar fi securizat deja un al doilea mandat.

O dovadă în acest sens e dată chiar de mesajul secretarului de stat american, Mike Pompeo, care a refuzat să accepte victoria lui Joe Biden și a vorbit despre „o tranziție lină spre a doua administrație Trump”.

Refuzul lui Trump de a-şi recunoaște înfrângerea în fața lui Biden a fost dublat de luarea unor măsuri care, potrivit CNN, citat de Digi24, pun în pericol securitatea națională a Statelor Unite ale Americii.

După concedierea şefului Pentagonului, Pentagonul a anunţat că alți trei membri importanţi au renunţat la funcţii: James Anderson, şeful direcţiei de politici a Pentagonului, Joseph Kernan, adjunct al ministrului Apărării pentru informaţii, şi Jen Stewart, şeful de cabinet al ministrului Apărării.

Esper a căzut în dizgrația lui Trump după ce a declarat, în iunie, că nu susține trimiterea armatei în stradă pentru a înăbuși protestele anti-rasism, declanșate de uciderea lui George Floyd de poliția din Minneapolis.

Printre cei care vor ocupa poziţiile vacante se află Anthony Tata, un general de brigadă în retragere, care a făcut comentarii controversate despre islam şi despre fostul preşedinte democrat Barack Obama, pe care l-a considerat drept „lider terorist”.

„Este ceva de speriat, e îngrijorător ce se întâmplă”, a declarat un oficial al Pentagonului pentru CNN: „Acesta este un comportament tipic de dictator”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri