Caută
Close this search box.

Tăriceanu şi Victor Ponta spun că nu fac blaturi cu PSD. „Noi suntem noul USL!”

tăriceanu

Președintele Pro România, Victor Ponta, a afirmat că cei din echipa Pro România-ALDE, care fuzionează duminică, nu fac blatur cu PSD, PNL și USR.

„Până pe 6 decembrie vom promova o echipă unită Pro România-ALDE, suntem cei care nu facem blaturi nici cu PSD, nici cu PNL, cu USR nici atât. USR din punctul meu de vedere este cea mai distructivă forță în acest moment. Ei sunt cea mai distructivă forță care candidează la alegeri.

Noi suntem partidul pro, ei sunt partidul contra. Dacă vreți, ne putem defini așa, există partidul pro și partidul contra și există PNL și PSD, care sunt aceeași ofertă pentru oameni și avem dezastrul în care am ajuns”, a spus Ponta, la congresul de fuziune al celor două partide.

Potrivit liderului Pro România, voturile obținute de cele două formațiuni la alegerile locale din 27 septembrie ar fi fost mult mai multe dacă ar fi candidat împreună.

„Dacă ceva ne-a costat foarte mult la alegerile locale a fost lipsa noastră de putere în organizare și infrastructură. Sunt convins că și Pro România, și ALDE separat, ar fi luat mult mai multe voturi la alegerile locale, sigur, împreună am fi luat mult mai multe voturi, dar și separat am fi luat mai mult, dacă eram mai bine organizați, dacă aveam oameni mai de încredere în secțiile de votare, dacă nu îi lăsam pe PSD și PNL să ne fure voturile. Aceste învățăminte de la locale sunt esențiale pentru 6 decembrie”, a adăugat Ponta, citat de Agerpres.

„Finalizăm astăzi fuziunea dintre cele două partide ale noastre. Trebuie să va spun un lucru, de ce facem această fuziune? Pentru că este reacția sănătoasă la înțelegerea pe sub masă dintre PSD și PNL, pentru a scoate de pe scenă politică partidele mai mici. Este evident că cei mari nu au nevoie de opoziție.

Ei au nevoie de un sistem bipolar, în care să-și paseze steagul guvernării de la unul la altul, sub deviza pe care o cunoașteți : ‘La vremuri noi, tot noi!’. Și ALDE și PRO România sunt două partide care îi încurcă și de aceea vor să scape de noi și să-și pună în aplicare planul.

Acesta este motivul pentru care ne-am unit, pentru a le sparge ‘cooperativă’, pentru a nu-i lasă pe români captivi într-o democrație de mucava!”, a spus Tăriceanu.

El a arătat că în urma fuziunii va fi format „noul USL, adică partidul PRO România Social Liberal”.

Președintele Pro România, Victor Ponta, consideră că, prin fuziunea dintre ALDE și Pro România, noua formațiune va fi mai puternică și poate depăși scorul obținut în urmă cu an, de către candidatul Mircea Diaconu, susținut de ambele partide politice, la alegerile prezidențiale din 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri