Caută
Close this search box.

Tătaru: Medicul Denciu, transferat în Belgia, este stabil în acest moment

Cătălin Denciu

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a informat, luni, că, în prezent, este stabilă starea medicului care a suferit arsuri în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ şi care a fost transferat în Belgia.

A ajuns ieri în jurul orei 12,00. S-a efectuat şi o procedură de dializă. S-au efectuat reechilibrarea, tratamentul arsurilor. Este stabil în acest moment. (…) Este o procedură şi un protocol în arsuri. Aşteptăm evaluări în fiecare zi. Ţinem legătura. Seara, la ora 18,00, avem nişte informări pe care le face corpul medical de acolo. Primele intervenţii le-a suferit la Floreasca în dimineaţa zilei de ieri când a aterizat„, a explicat Tătaru, într-o declaraţie de presă la sediul Ministerului Sănătăţii.

El a precizat că, în urma reevaluării făcute la Spitalul de Urgenţă Floreasca, s-a constatat că medicul a suferit arsuri pe 70-75% din suprafaţa corpului.

S-a făcut şi o nouă reevaluare. Dacă la Piatra Neamţ erau evaluări de 40% pe suprafaţa corporală, (…) reevaluarea de la Floreasca reprezenta 70-75% arsuri„, a indicat ministrul.

Citește și: Dr. Cătălin Denciu e focşănean, fiul unui scriitor vrâncean, Dumitru Denciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri