Caută
Close this search box.

Tragedie în Egipt! Un elicopter în care se aflau 8 cetățeni străini s-a prăbușit

Opt membri ai Forţei multinaţionale de observatori (FMO) în Sinaiul egiptean au decedat, joi, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit în Egipt. Șase dintre victime erau cetățeni americani, unul francez și unul ceh. Cauza prăbușirii urmează să fie stabilită.

Un membru american al Forţei a supravieţuit accidentului cre a avut loc în timpul unei misiuni de rutină, în apropiere de Sharm el-Sheik, în Egipt.

Reprezentanții FMO au precizat că o anchetă este în curs de desfășurare și că ”în acest stadiu, nu există informaţii care să indice că prăbuşirea nu a fost un accident.”

Forța multinațională de observatori supraveghează implementarea tratatului de pace israeliano-egiptean și este desfășurată, de la începutul anului 1980, în Sinai. Israelul este una din ţările fondatoare ale acestei misiuni independente care nu are legătură cu ONU. Anexele tratatului de pace, din 1979, prevede demilitarizarea Sinaiului. În prezent, Forța multinațională numără peste 1.100 de militari de diferite naţionalităţi desfăşuraţi în Sinaiul egiptean, unde acţionează diferite grupări armate, printre care o aripă locală a organizaţiei jihadiste Stat Islamic (SI). În februarie 2018, autorităţile egiptene au lansat o operaţiune de anvergură împotriva islamiştilor, mai ales în nordul Sinaiului, nu departe de Israel şi de Fâşia Gaza palestiniană. De atunci, în jur de 930 de presupuşi luptători islamişti au fost ucişi, conform cifrelor comunicate de armata egipteană, care a pierdut la rândul său zeci de membri, transmite Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri