Caută
Close this search box.

Transmiterea coronavirusului ar fi blocată, dacă 90% dintre oameni ar purta mască

masca de protecţie

Rezultatele carantinei parţiale, destinate să reducă numărul de infectări cu coronavirus, se vor vedea abia peste două săptămâni, spune Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

Medicul precizează că, până la apariția unui vaccin și imunizarea unui segment important din populație, relaxarea restricțiilor va însemna o creștere a numărului de cazuri, iar înăsprirea va duce la scăderea numărului de infectări.

„Dacă 90% din oameni ar purta mască, transmiterea virusului ar fi blocată”, subliniază medicul, conform postului RFI, via Ziare.com.

3.240 de cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost raportate luni, dar numărul testelor a fost foarte mic, 11.445. La peste 30.000 de teste, am fi avut tot în jur de 10.000 de cazuri pentru că indicatorul care ne arată numărul mediu de pacienți infectați de la un singur caz a rămas același că săptămâna trecută, explică Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

Până la apariția unui vaccin și imunizarea unui segment important din populație, relaxarea restricțiilor va însemna o creștere a numărului de cazuri, iar înăsprirea va duce la scădere, declara vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

Emilian Popovici mai spune că rezultatele măsurilor care au intrat luni în vigoare se vor vedea abia peste 2 săptămâni și subliniază că dacă 90% din oameni ar purta masca transmiterea virusului ar fi blocată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri