Caută
Close this search box.

Trenul Gara de Nord – Aeroportul Otopeni va circula cu călători din 12 decembrie

Conexiunea feroviară între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni va fi finalizată în decembrie, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la prezentarea bilanţului după un an de guvernare, adăugând că trenul va circula cu călători pe acest tronson din 12 decembrie.

”Am revitalizat proiectele feroviare din zona metropolitană a Bucureştiului. Primul pachet de proiecte va fi finalizat în luna decembrie acest an şi mă refer la conexiunea feroviară între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni prin modernizarea liniei de cale ferată între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, cu cele două contracte, realizarea racordului de cale ferată la Terminalul 1, cei 3 km de racord nou, şi dublarea liniei între Mogoşoaia şi Baloteşti pe cei 7,8 km”, a spus ministrul Bode.

De altfel, noul Mers al Trenurilor va intra în vigoare la data de 12 decembrie.

”Mi se pare extrem de mult 50 de minute între două curse (între Gara de Nord şi Otopeni, n.r.), CFR SA aşteaptă oferte, aşteaptă solicitări pentru trasee din partea operatorilor. Înţeleg că sunt deja solicitări şi de la stat (CFR Călători) şi de la privat, cu cât mai mulţi, cu atât mai bine. Noi avem posibilitatea pe cei 7,8 km în două staţii să creăm un timp de aşteptare pentru ca trenul care pleacă din Gara de Nord spre Otopeni să poată să treacă spre Otopeni şi cel care vine spre Gara de Nord să aştepte în staţie şi să poată să ajungă la Gara de Nord şi invers. Aceste elemente le-am discutat cu CFR SA. Aştept undeva 2-4 decembrie recepţia la terminarea lucrărilor şi în proximitatea datei de 12 decembrie vom ştii exact câţi operatori îşi doresc să realizeze aceste curse şi vom la ştii la ce interval de timp. Sunt îndeplinite condiţiile tehnice pentru ca cei 19,5 km să fie parcurşi undeva în 15-17 minute”, a explicat ministrul Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri