Caută
Close this search box.

Trump admite, în cele din urmă,că tranziţia către administraţia Biden poate începe

donald trump

Preşedintele SUA Donald Trump a admis că tranziţia oficială poate începe astfel încât preşedintele ales Joe Biden să îşi poată prelua funcţia, scrie BBC.

În postări succesive pe Twitter, preşedintele SUA a transmis agenţiei federale care supraveghează procesul de transfer al puterii ”să facă ceea ce trebuie făcut”, deşi a averizat că va continua să conteste înfrângerea sa în alegeri.

Administraţia Generală a Serviciilor a confirmat că Biden este ”câştigătorul aparent” al alegerilor, după ce victoria acestuia în statul Michigan a fost certificată oficial, o lovitură majoră pentru Trump.

Conform CNN, instituţia l-a informat pe Joe Biden că administraţia Trump este pregătită să înceapă procesul oficial de tranziţie, potrivit unei scrisori transmise luni-după-amiază de administratorul Emily Murphy, scrie News.ro.

Echipa lui Biden a salutat începerea procesului de tranziţie, în condiţiile în care Joe Biden urmează să fie instalat în funcţie în 20 ianuarie.

„Decizia de astăzi este un pas necesar pentru a începe să abordăm provocările cu care se confruntă naţiunea noastră, inclusiv controlul asupra pandemiei şi revenirea la normal a economiei”, a transmis echipa Biden.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri