Caută
Close this search box.

Trump îşi întreabă consilierii cum poate ataca Iranul

Donald Trump

Donald Trump şi-a întrebat consilierii săptămâna trecută despre posibilitatea de a ataca Iranul din cauza prezenţei sale nucleare în creştere, scrie ziarul New York Times, citând patru actuali şi foşti oficiali americani, informează marţi dpa.

Consilierii de rang înalt l-au descurajat pe Donald Trump să lanseze un atac din cauza riscului extinderii conflictului.

Reuniunea cu cei mai importanţi consilieri pe probleme de securitate a avut loc joi, la Casa Albă, ca răspuns la informaţiile date publicităţii miercuri de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), potrivit cărora Iranul şi-a mărit stocul de uraniu îmbogăţit de 12 ori faţă de cantitatea permisă prin acordul nuclear din 2015.

Potrivit informaţiilor citate de Agerpres, la întâlnire au fost prezenţi vicepreşedintele Mike Pence, secretarul de stat Mike Pompeo, secretarul interimar al Apărării, Christopher Miller şi Şeful statului major interarme, Mark Milley.

Nu este exclus ca preşedintele Donald Trump să caute în continuare modalităţi de a ataca aliaţi ai Iranului, inclusiv miliţiile din Irak, potrivit New York Times, care citează oficiali familiarizaţi cu acest dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri