Caută
Close this search box.

UEFA: Norvegienii nu riscă excluderea din Liga Națiunilor, a fost caz de forţă majoră

UEFA a explicatcă anularea meciului s-a făcut din cauza unei situații neprevăzute, în pandemia de COVID-19. În acest caz, nu se pune problema unei excluderi a Norvegiei din Liga Națiunilor, deși s-a vorbit despre această variantă.

Regulamentul ediției 2020 – 2021, la articolul 26, punctul 3, a Ligii Națiunilor clarifică astfel de situații: ”Refuz de a juca sau cazuri similare – Dacă o echipă este descalificată, rezultatele tuturor meciurilor vor fi declarate nule”. Doar că, fiind vorba despre criza generată de coronavirus, acest articol nu se va aplica.

”Dacă partida nu poate fi reprogramată, UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body va lua o decizie. Federația care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body.

Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorți (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administrația UEFA”, se mai arată în regulamentul aprobat de Comitetul Executiv UEFA.

Cum arată clasamentul, dacă România învinge Norvegia la ”masa verde”
Cel mai probabil, Norvegia va pierde meciul cu 0-3. Pentru nordici, ar urma partida cu Austria, din 18 noiembrie, tot în deplasare. Deși norvegienii ar vrea să facă deplasarea, e puțin probabil ca asta să se întâmple. Ei trebuie să stea zece zile în carantină, potrivit legilor locale, de la Oslo.

Dacă România va câștiga cu 3-0 la ”masa verde”, ar ajunge la șapte puncte în Grupa 1 din Liga B a Ligii Națiunilor, iar Norvegia ar rămâne cu nouă.

În caz că nordicii vor pierde în același mod în Austria, naționala lui Franco Foda ar câștiga grupa și ar promova în Liga A. Dacă România învinge, în ultimul meci, cu Austria, face 10 puncte şi se clasează pe locul al doilea în grupă.

Cum va arăta clasamentul, cu o victorie a României la ”masa verde” în fața Norvegiei:

Austria 9 puncte (cu două jocuri rămase)
Norvegia 9 puncte (un joc rămas)
România 7 puncte (un joc rămas)
Irlanda de Nord 1 punct (două jocuri rămase)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri