Caută
Close this search box.

Un nou seism, cu magnitudinea 4,8, s-a produs în largul Turciei

Un seism cu magnitudinea 4,8 a fost resimţit miercuri pe coasta Turciei de la Marea Egee, la zece zile după ce un cutremur de 6,8 a lăsat în urmă 115 morţi şi peste o mie de răniţi în regiune, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Cutremurul s-a produs la ora 6:49 GMT în zona golfului Kusadasi din provincia Aydin, în apropierea oraşului Izmir, cel mai afectat de seismul precedent, potrivit datelor observatorului seismografic Kandilli.

Echipele de intervenţie ale Agenţiei guvernamentale pentru situaţii de urgenţă (AFAD) au declarat că nu au fost semnalaţi răniţi în urma cutremurului de miercuri, care a fost resimţit şi în provincia Izmir.

După seismul de la 30 octombrie, care a provocat prăbuşirea a 17 clădiri din Izmir, populaţia a fost cuprinsă de panică.

„Cutremurul a devenit parte a vieţii noastre, la fel ca şi coronavirusul. Psihologic, am fost foarte afectaţi”, a declarat pentru cotidianul Milliyet Özlem Karakaya, una dintre miile de persoane care şi-au pierdut locuinţa în urmă cu 12 zile, în urma puternicului seism.

Mulţi dintre cei afectaţi continuă să locuiască temporar în corturi.

În afara celor 17 imobile prăbuşite, alte 107 clădiri necesită demolare de urgenţă deoarece reprezintă un pericol. De asemenea, alte 119 clădiri au suferit pagube medii, potrivit datelor Ministerului pentru Urbanism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri