Caută
Close this search box.

Un spray nazal ar putea preveni infectarea cu noul coronavirus. Acesta a dat rezultate încurajatoare

Un spray nazal care blocehază transmiterea SARS-CoV-2 la dihori ar putea preveni infectarea cu noul coronavirus și la oameni, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Colegiul Medicilor și Chirurgilor al Universității Columbia.

Componenta de bază a sprayului este o lipopetidă care impiedică noul coronavirus să penetreze celulele-gazdă, potrivit scitechdaily.com.

Avantajele sunt că producerea substanței antivirale de bază nu este costisitoare, are o perioadă lungă de viață și nu necesită refrigerare. ceea ce o impune în fața altor produse aflate în diverse stadii de cercetare-dezvoltare.

Noul spray nazal anti-COVID ar putea fi indicat în blocarea extinderii COVID-19 atât în Statele Unite, cât și în restul lumii. Stabilitatea și transportabilitatea tratamentului, precum și consturile relativ mici de producție, îl fac ideal pentru comunitățile rurale cu venituri mici și a populației din zone izolate.

Tratmentul testat pe animale a fost aplicat și pe un model 3D al plămânului uman, reușit să anihileze o infectare inițială, prevenind astfel estinderea în plîmân, fără a fi afecta celulele căilor respiratorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri