Caută
Close this search box.

Vaccinul Covid CureVac, 405 milioane de doze rezervate de UE

curevac

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a anunțat că va semna un contract cu compania germană CureVac, pentru achiziționarea a 405 milioane de doze de vaccin Covid-19.

Cercetările la acest vaccin au fost finanţate, printre alţii, de către omul de afaceri american Bill Gates, alimentând teoriile negaţioniste şi conspiraţioniste.

Acesta este al cincilea acord dintre UE și o companie producătoare de vaccin anti-Covid.. Comisia Europeană va finaliza contractul cu Moderna, al șaselea producător de vaccin care ar putea intra în portofoliul Uniunii.

“La câteva zile după contractul nostru cu BioNTech și Pfizer, sunt bucuroasă să anunț un nou acord. Mâine (astăzi-n.red.) vom autoriza un nou contract, pentru a asigura încă un vaccin COVID-19 pentru europeni.

Acest contract ne va permite să achiziționăm până la 405 milioane de doze ale unui vaccin produs de compania europeană CureVac. Anterior în cursul anului, am oferit finanțare pentru CureVac, alături de Banca Europeană de Investiții.

Am făcut asta pentru a sprijini dezvoltarea acestui vaccin, iar acum progresul este tangibil. Dacă vaccinul se dovedește a fi sigur și eficient împotriva COVID-19, fiecare stat membru va primi vaccinul în același timp, proporțional și în aceleași condiții.

Acesta este al cincilea contract cu o companie farmaceutică, pentru portofoliul nostru de vaccinuri COVID-19, și lucrăm la un al șaselea, cu Moderna. Am concluzionat deja discuțiile exploratorii cu Moderna. Sperăm să finalizăm contractul în curând.

Nu știm în acest moment ce vaccin va fi sigur și eficient. Agenția Europeană a Medicamentului le va autoriza doar după o analiză riguroasă. De aceea, avem nevoie de un larg portofoliu de vaccinuri, bazate pe tehnologii foarte diferite.

În paralel, lucrăm cu COVAX să oferim accesul țărilor cu venituri mici și mijlocii la vaccinuri, astfel să ne asigurăm că toată lumea are acces rapid la un vaccin sigur și eficient”, a declarat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri