Caută
Close this search box.

VIDEO Argentina, haos generalizat. Înmormântarea lui Maradona, suspendată. Poliţia a intervenit în forţă

maradona

Sicriul legendei argentiniene Diego Armando Maradona a fost depus la Casa Rosada, în capitala Buenos Aires. Un milion de oameni s-au înghesuit să își omagieze idolul.

Finalmente, Maradona a fost înmormântat. La ceremonia de la Cimitirul Jardin Bella Vista, au fost prezenţi familia starului decedat şi apropiaţii săi: aproximativ 30 de persoane.

La intrarea în cimitir, sute de fani au aşteptat, dincolo de un cordon al Poliţiei, care între timp redusese drastic numărul manifestanţilor. Dar până atunci a fost o întreagă nebunie în Buenos Aires.

Sicriul lui Maradona a fost transportat întâi spre Cimitirul Jardin de Bella Vista. Cortegiul funerar a fost însoțit de sute de mii de oameni, de motocicliști care claxonau, de fani care îi cântau numele. Autoritățile au schimbat traseul inițial, pentru a evita o aglomerație și mai mare.

Priveghiul a decurs fără incidente în primele ore, însă, odată ce s-au strâns tot mai multe persoane, lucrurile au degenerat. Potrivit publicației TyC Sports, ”totul s-a încheiat în cel mai rău mod posibil”.

Jurnaliștii argentinieni scriu că au existat numeroase incidente între civili și Pvboliție, care a intervenit cu gloanțe de cauciuc, tunuri de apă și gaze lacrimogene. Înmormântarea a fost suspendată, mai notează publicația citată.

Mai mulți ultrași ar fi vrut să pătrundă în Casa Rosada (Palatul Prezidențial și biroul președintelui Argentinei) cu forța și au aruncat cu pietre și sticle. Mulți oameni ar fi vrut să ajungă înăuntru, însă aceasta nu a fost posibil, din cauza aglomerației și a faptului că întreaga înmormântare dura de zece ore.

TyC Sports mai scrie că, pentru a potoli haosul, au intervenit unități de polițiști pe motociclete, care au dispersat oamenii prezenți pe Avenida de Mayo și în Plaza de Mayo, în apropiere de Casa Rosada.

Fanii lui Maradona sunt nemulțumiți că au avut voie să intre să-și vadă idolul doar până la orele 16, iar porțile au fost închise la 15:45. Presa argentiniană scrie că, după confruntările între oameni și forțele de ordine, există câțiva răniți.

Publicația Olé scrie că președintele Alberto Fernandez a încercat să liniștească spiritele și să discute cu oamenii care se aflau în apropierea gardului de acces în Casa Rosada. ”A încercat să evite un rău și mai mare”, subliniază ziariștii argentinieni.

Ultimele informaţii erau că se aștepta o declarație oficială despre ce se va întâmpla în continuare cu sicriul lui Diego Maradona, precum și anunțarea rutei spre cimitirul aflat la periferia orașului Buenos Aires.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri