Caută
Close this search box.

VIDEO MagnaNews LIVE: Dănuț Ungureanu și-a lansat în pandemie noul roman ”Ia-le viețile, Angel”

Prozatorul Dănuț Ungureanu, prezent la MagnaNews LIVE într-un video realizat de jurnalista Rodica Sărmaș Furnea, a vorbit despre Gaudeamus 2020, unde și-a lansat romanul polițist ”Ia-le viețile, Angel!”.

Scriitorul Dănuț Ungureanu a vobit despre Gaudeamus 2020, un târg de carte atipic, care s-a desfășurat exclusiv online, în contextul pandemiei de coronavirus.

M-am bucurat c-am putut fi prezent și la acest târg de carte, care îmi este foarte drag. Pe de altă parte, m-am simțit puțin frustat pentru că, pentru mine cel puțin, târgurile de carte nu reprezintă numai lansarea unui volum, sunt mai ales întâlniri cu vechi prieteni. E chiar o sărbătoare socială. Totuși, faptul că s-a desfășurat totul online nu a fost deloc rău, am putut reîntâlni oameni pe care, în mod paradoxal, pandemia i-a risipit prin lume”, a declarat Dănuț Ungureanu.

Anul 2020 constituie o premieră profesională pentru Dănuț Ungureanu, prin faptul că apare pe piața de carte din România cu un roman polițist.

Mi se pare că o proză foarte bună are multe igrediente de calitate, cerute pe piață. Așadar, întotdeauna mă străduiesc în scrierile mele, fie că ele sunt predominat fantastice sau predominant umoristice, deci fie că e predominant un gen în textele mele eu țin, totuși, să folosesc genul potrivit la locul potrivit. Mi se pare, repet, că un gen nu este de sine stătător, ci un mijloc de expresie care trebuie folosit cu mare măiestrie”, explică Dănuț Ungureanu, unul dintre cei mai compleți autori din literatura contemporană.

Volumul ”Ia-le viețile, Angel” a apărut la editura Tritonic.

Cărțile lui Dănuț Ungureanu se remarcă prin satiră socială, excelând într-o zonă a realismului magic și a ficțiunii urbane.

Dănuț Ungureanu, născut în anul 1958, este scriitor, jurnalist, scenarist, dramaturg, trainer de creative writing. A publicat romane sociale, SF, thriller, umor.

Ungureanu este membru al Uniunii Scriitorilor din România și deține un palmares important de premii naționale și un premiu al European Science Fiction Society.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri