Caută
Close this search box.

VIDEO Poliţia l-a oprit, apoi l-a lăsat pe IPS Teodosie Snagoveanu, în pelerinajul său spre Peştera Sf. Andrei

ips teodosie

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost oprit de filtrul de poliție de la intrarea în localitatea Ion Corvin, unde este Peștera Sfântului Andrei. Arhiepiscopul a spus că îi așteaptă pe români cu inima bună, informează Mediafax.

Mașîna în care se afla IPS Teodosie a fost oprită de filtrul de poliție, pentru verificarea documentelor. Constanța este în carantină, din cauza numărului mare de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

„Să vină cu inima bună, să-și mângâie sufletul și sper că toate organele de ordine ne vor ajuta să fim în pace și în armonie”, a spus IPS Teodosie.

Arhiepiscopia Tomisului și IPS Teodosie a invitat autoritățile statului, de la președinte, premier, până la autorități locale, să ia parte la sărbătoarea națională religioasă a tuturor românilor, Sfântul Apostol Andrei.

Anterior, Teodosie i-a scris premierului Orban că nu va îngădui ca dreptul de a-l cinsti pe Sfântul Andrei să fie călcat în picioare: „Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa?”.

Prefectul Constanței l-a refuzat pe IPS Teodosie, spunând că nu are domiciliu în comuna Ion Corvin și, dacă ar participa, ar încălca regulile, în privința carantinei instituite în Constanța.

Azi și mâine, 30 noiembrie, de la ora 8.45, ierarhul Tomisului săvârşeşte Sfânta Liturghie, la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei”, din localitatea Ion Corvin, județul Constanța.

Joi, Teodosie a trimis o circulară, prin care îi chema pe toți preoții din Eparhia Tomisului, personalul clerical și monahal, să meargă la Peștera Sf Andrei ca ”să săvârșească în sobor Sfânta Liturghie”.

Patriarhia Română a susținut cauza lui IPS Teodosie și a cerut autorităților să permită pelerinajul la Peștera Sf. Apostol Andrei: O excepție necesară, pentru un caz excepțional.

Poliția și Jandarmeria Constanța au anunțat că pe 30 noiembrie vor fi patrule, în zona Mănăstirii Peștera Sfântului Andrei, din localitatea Ion Corvin, pentru a verifica dacă se respectă măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19, iar dacă va fi necesar efectivele de ordine vor fi suplimentate, subliniind că vor putea participa la ceremonii, conform legii, doar localnicii.

Pe 30 noiembrie,românii sărbătoresc Praznicul Sfântului Apostol Andrei și se organizează pelerinajul de la Peștera și Mănăstirea Sfântul Apostol Andrei, din comnuna Ion Corvin, din judeţul Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri