Caută
Close this search box.

VIDEO Rădăuţi, al doilea oraş din România cu centură rutieră completă

Rădăuţi

Asociația Pro Infrastructură a anunțat că varianta ocolitoare a unei localități din nordul României se apropie de finalizare. Este a doua centură rutieră completă în jurul unui oraș, după cea a Bucureștiului.

Lucrările sunt finalizate în proporție de 95%. „Însă o serie de relocări de utilități întârziate nepermis de mult de statul român pot strica bucuria sucevenilor și celorlalți șoferi ce tranzitează Rădăuţiul, de a circula pe cei 16,5 km de centură, până la finalul anului”, a scris Asociația Pro Infrastructură, despre lucrarea în curs de amenajare din jurul orașului Rădăuți, județul Suceava.

Potrivit mesajului postat pe Facebook, constructorul UMB a finalizat în ultimele luni viaductele, podurile, podețele, lucrările hidrotehnice, terasamentele, asfaltul sau marcajele pe cea mai mare parte a proiectului.

„Au rămas câteva zone punctuale (sensuri giratorii, rigole, panouri fonoabsorbante), pe care cel mai probabil le va duce la bun sfârșit în următoarele săptămâni.

În schimb, deblocarea relocării unor conducte a trenat ani de zile, țînând pe loc avansul șantierului, în cele 3 puncte. Ar mai fi de menționat că, deși șantierul este aproape finalizat, CNAIR a plătit doar 35% din valoarea lucrărilor”.

Asociația solicită CNAIR să efectueze toate plățile restante și, împreună cu proprietarul rețelelor de utilități nerelocate, să finalizeze toate procedurile de relocare, astfel încât să se poată circula pe Centura Rădăuți, până la finalul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri