Caută
Close this search box.

VIDEO Viața într-un container, fără apă curentă sau electricitate. Cum trăiesc o femeie şi băieţelul ei

Trăiesc în întuneric, într-un container, fără apă curentă sau electricitate. Este povestea a două suflete: o femeie care își crește singură copilul, într-o comună din județul Timiș, şi băieţelul ei.

Singurul venit al familiei este alocaţia copilului, 185 de lei pe lună, din care e imposibil să trăiască toată luna, a aflat TVR.

Într-un container neizolat din comuna timișeană Moșnița Nouă, își duce traiul Daniela, o mamă singură, și băiețelul ei de 9 ani. Femeia nu are nici un venit. Amândoi trăiesc doar din alocația copilului, de 185 de lei.

Ciprian este elev în clasa a treia, la școala din comună. Cu ajutorul unor voluntari, băiatul a primit un telefon cu abonament şi acces la Internet. Așa poate să participe la lecțiile online.

Când nu are lecții, Ciprian o ajută pe mama sa la treburi. Se trezește devreme, pentru că ziua e scurtă, iar containerul nu e branșat la rețeaua de energie electrică. Are doar un mic panou solar, care nu face față nevoilor.

Despre chinul celor doi au aflat voluntarii unei asociații, care au grijă ca Daniela să aibă zilnic ce pune pe masă. Iar planurile lor nu se opresc aici.

Asociația Școala Mamei Junior a demarat deja campania de strângere de fonduri și speră ca Daniela și Ciprian să-și petreacă sărbătorile de iarnă în casă nouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri