Caută
Close this search box.

Violenţa asupra bebeluşilor s-a intensificat în timpul restricțiilor din Anglia

bebelusi

Numărul bebeluşilor care au murit sau au suferit leziuni grave a crescut cu 20% în Anglia în timpul pandemiei de coronavirus, a atenţionat Oficiul guvernamental pentru standarde în educaţie (Ofsted), citat de dpa.

Între lunile aprilie şi octombrie, Ofsted a înregistrat 64 de cazuri de copii cu vârsta de mai puţin de un an care au fost răniţi grav, dintre care opt au decedat.

Această creştere a fost provocată de un „mix toxic” de izolare, sărăcie şi probleme de sănătate mintală, a explicat Amanda Spielman, directoarea acestui organism guvernamental.

„Oala sub presiune a pandemiei de Covid” a crescut nivelul de stres, a subliniat Spielman în cadrul unei conferinţe de presă consacrate serviciilor pentru copii.

„Greutăţile financiare, pierderea locurilor de muncă, izolarea şi proximitatea familială au pus presiuni suplimentare asupra familiilor care se confruntau deja cu dificultăţi”, a punctat directoarea Ofsted.

În acelaşi timp, de multe ori asistenţii sociali nu şi-au putut face vizitele regulate la cei pe care îi aveau în grijă din cauza restricţiilor impuse în contextul lockdown-ului.

A crescut totodată numărul accidentelor care puteau fi prevenite, a mai spus Spielman, menţionând cazuri în care părinţii şi-au pus copiii să doarmă lângă ei în pat şi i-au strivit în mod accidental, fiind sub influenţa alcoolului.

Amanda Spielman a făcut apel la asistenţii sociali, moaşe, medicii de familie şi alţi experţi să coopereze pentru a ajuta familiile vulnerabile să facă faţă impactului pandemiei şi să asigure securitatea copiilor.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri