Caută
Close this search box.

Violeta Alexandru: În octombrie, avem cu 15.150 de angajaţi activi în plus faţă de ianuarie

violeta alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că, potrivit celor mai recente informaţii primite de la Inspecţia Muncii, la nivelul lunii octombrie s-au înregistrat cu 15.150 de angajaţi activi în plus faţă de luna ianuarie a acestui an.

„Conform ultimelor informaţii puse la dispoziţie de Inspecţia Muncii în baza interogării informaţiilor din REVISAL, avem cu 15.150 de angajaţi activi în plus în luna octombrie faţă de ianuarie a acestui an.

Acestea sunt, într-adevăr, semne încurajatoare şi le mulţumim tuturor celor care muncesc, au muncit în această perioadă, şi, iată, că revin în activitate şi numărul este încurajator”, a spus Violeta Alexandru, joi, la începutul şedinţei de Guvern.

În şedinţă, ministrul Muncii a făcut precizări, la solicitarea prim-ministrului Ludovic Orban, cu privire la „îmbunătăţirea schemei de muncă flexibilă” şi la dezbaterile referitoare la „clarificările legate de şomaj tehnic versus kurzarbeit”.

„Am terminat dezbaterile, am avut câteva dezbateri importante cu mediul economic, cu sindicatele, proiectul este în acest moment în analiza ministerelor avizatoare, urmând să-l supun analizei dumneavoastră şi al colegilor din Guvern”, a arătat ministrul.

Premierul i-a transmis ministrului Muncii că, de asemenea, trebuie începute discuţiile pe salariul minim, ceea ce presupune convocarea Consiliului Naţional Tripartit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri