Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, afirmă că demisia lui Aurelian Bădulescu de la conducerea PSD Sector 3 nu este suficientă şi solicită liderului PSD Bucureşti, Gabriela Firea, să îi retragă acestuia sprijinul politic pentru „derapajul” la adresa şefului statului.

„Considerăm că demisia anunţată de Aurelian Bădulescu din fruntea organizaţiei PSD Sector 3 nu este nici pe departe suficientă şi arată, de fapt, dubla măsură cu care operează Firea şi PSD, precum şi dispreţul pe care Firea şi PSD îl manifestă faţă de bucureşteni. PSD Bucureşti nu îl mai consideră pe Aurelian Bădulescu potrivit pentru a conduce o organizaţie de sector a partidului, dar îl vede în continuare foarte bun pentru a fi reprezentant al partidului în Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi, deci, reprezentant al bucureştenilor. Aurelian Bădulescu nu merită să îi reprezinte pe bucureşteni după această exprimare publică extremistă. Gabriela Firea, liderul PSD Bucureşti, trebuie să îi retragă imediat sprijinul politic consilierului general al Capitalei Aurelian Bădulescu, pentru derapajul său incalificabil la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. De asemenea, considerăm că este obligatoriu ca Marcel Ciolacu să acţioneze politic, dacă Gabriela Firea, principala protectoare a lui Aurelian Bădulescu, va continua să îi acorde sprijinul fostului său viceprimar”, se arată într-un comunicat al PNL Bucureşti, semnat de Violeta Alexandru.

Liberalii consideră că Aurelian Bădulescu nu mai trebuie să ocupe nicio funcţie publică.

„Acest personaj politic extremist şi vulgar nu mai are ce să caute în Consiliul General al Capitalei, este o ruşine pentru întreaga clasă politică. Aurelian Bădulescu nu mai trebuie să polueze moral mediul politic din Bucureşti şi e obligatoriu să fie ţinut departe de orice funcţie publică. În lipsa unor acţiuni politice, considerăm că Marcel Ciolacu şi Gabriela Firea îşi asumă gravele abateri ale consilierului general, aşa cum şi-au asumat, prin lipsă de reacţie, gravele fapte de corupţie de care sunt bănuiţi foştii primari de sector, Tudorache şi Florea, ţinuţi în continuare pe lista de candidaţi ai PSD Bucureşti”, se precizează în comunicat.

Luni, Aurelian Bădulescu a anunţat că demisionează din funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei PSD Sector 3.

„În mai puţin de un an de zile, Iohannis şi Orban au distrus România. Au eşuat complet atât în gestionarea pandemiei, cât şi pe plan economic. (…) Au dus România în afara Europei prin haosul total provocat de măsurile ilogice şi lipsite de orice fundamentare ştiinţifică. Indiferent că le place sau nu, acesta este adevărul. Cum la fel de adevărat este faptul că şi eu am greşit. Am acţionat impulsiv şi mânat de furia pentru modul în care aceşti oameni au înţeles să conducă această ţară. Şi eu, la fel ca milioane de români, vedem cum aceşti oameni sacrifică o ţară întreagă pentru funcţiile şi privilegiile lor. Acest lucru nu este corect. Dar asta nu justifică nicicum acea poză pe care am postat-o pe reţelele sociale. Regret profund această postare impulsivă şi îmi cer scuze tuturor celor pe care i-am lezat prin acest gest, deşi nu am intenţionat nicio clipă acest lucru. Sub nicio formă, acţiunea mea nu a implicat partidul din care fac parte. Îmi asum greşeala şi demisionez din funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei PSD Sector 3”, a scris Bădulescu pe Facebook.

Aurelian Bădulescu, fost viceprimar PSD al Capitalei și mâna dreaptă a Gabrielei Firea, a postat pe Facebook o fotografie de tip extremist în care îl asimilează pe președintele Klaus Iohannis dictatorului nazist Adolf Hitler.

Fotografia e însoțită și de un atac, la fel de extremist și neavenit, la adresa președintelui: ”Iohannissmul e acea doctrină de distrugere a identității naționale și de renaștere a internaționalismului marxist. Printr-o serie de măsuri politice, doctrina fixează principiile de bază ale cedării Suveranității naționale. Aceasta vizează punerea la dispoziția cuplului Merkel-Macron a întregii resurse umane și naturale a României”, a scris Bădulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.