Caută
Close this search box.

Violeta Alexandru: ”Peste 7 miliarde de lei au fost plătiţi, pentru 1,4 milioane de persoane aflate în şomaj tehnic”

violeta alexandru

7 miliarde de lei este suma plătită până în acest moment pentru şomajul tehnic, potrivit ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

”Am avut o abordare în această perioadă axată pe continuarea muncii. În mod deliberat nu am vrut să încurajăm creşterea bugetului pentru şomaj, adică pentru cei care şi-ar fi întrerupt contractele de muncă, n-ar mai fi avut activitate şi ar fi mers în şomaj. Am dezvoltat acest sistem de plată pentru şomajul tehnic pentru că acesta înseamnă suspendare temporară a contractului de muncă. Suma de bani plătită până în acest moment (pentru şomajul tehnic – n. r.) depăşeşte 7 miliarde de lei. Nu ne pare rău absolut deloc. Am mizat corect pe disponibilitatea românilor de a munci, pe disponibilitatea oamenilor de a fi ajutaţi temporar până îşi reiau activitatea, pentru că aşa s-a şi întâmplat. E vorba de 1,4 milioane de beneficiari ai şomajului tehnic. Am simţit că acela este momentul”, a susţinut Alexandru.

“Din punctul meu de vedere, perioada stării de urgenţă şi, ulterior, de alertă ne-a arătat disponibilitatea pentru a se lucra folosind tehnologia în telemuncă şi munca la domiciliu. Munca la domiciliu se pretează pentru funcţionari, iar telemunca pentru restul categoriilor de angajaţi, a celor care lucrează pe contracte de management în administraţie, respectiv a celor care lucrează în mediul privat. S-a putut. Noi avem o evidenţă de aproximativ 15.000 de persoane care au lucrat în perioada stării de urgenţă în telemuncă sau în munca la domiciliu. Cel mai important pentru mine, pentru echipa guvernamentală a fost să găsim cele mai bune soluţii ca aceşti oameni să nu-şi întrerupă activitatea, pentru că ar fi avut consecinţe asupra lor, asupra veniturilor lor şi asupra stării generale a economiei şi a stării de spirit, până la urmă”, a afirmat Violeta Alexandru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri