Caută
Close this search box.

Violeta Alexandru: Prioritatea Guvernului e să protejeze sănătatea populației

violeta alexandru

Grija principală a guvernului Orban este să protejeze sănătatea populației, a subliniat Violeta Alexandru, ministrul Muncii, într-o conferință de presă desfășurată vineri. Chiar și așa, demnitarul liberal a explicat că„indiferent ce decizie ia Guvernul, până la urmă ține de fiecare dintre noi să fim responsabili, să avem grijă de sănătatea noastră, a celor dragi, a celor cu care lucrăm, a celor cu care interacționăm.

Violeta Alexandru: Grija noastră este ca oamenii să fie sănătoși, copiii să fie sănătoși și să nu se îmbolnăvească

„În primul rând, deși este luna în care, practic, s-a împlinit un an din acest mandat, cred că cel mai important lucru pentru mine de spus este că îmi doresc ca această instituție, Ministerul Muncii, să rămână la dispoziția oamenilor, să le răspundă întrebărilor, să fie acolo pentru orice nelămurire rezultă din activitatea pe care o desfășoară, respectiv pentru orice întrebare au. Nu a știut nimeni cum se va întâmpla în România și peste tot în Europa în ceea ce privește evoluția COVID-19. De aceea, pot să înțeleg foarte bine că oamenii au întrebări, că oamenii au nelămuriri și îmi doresc ca Ministerul Muncii, instituțiile care sunt în acest moment implicate în toate activitățile de sprijin pentru salariați și pentru angajatori să fie la dispoziția oamenilor, să aibă răbdare, să răspundă întrebărilor acestora, să ofere clarificări”, a afirmat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a declarat că PNL și-a „asumat în acest an o guvernare într-o situație extrem de dificilă”.

„Sunt convinsă că oamenii înțeleg că ne uităm la soluții inclusiv în Europa pentru a putea vedea care este experiența altor state. Sunt convinsă că oamenii văd buna noastră credință, dar deopotrivă sunt convinsă că au nevoie de Guvern să le răspundă tuturor întrebărilor și să îi ajute să vadă ce se va întâmpla în continuare. Prin urmare, principalul scop al acestei intervenții, al acestei declarații de presă este acela de a da asigurări oamenilor că suntem aici să răspundem întrebărilor lor și să oferim clarificările corespunzătoare”, a mai spus Violeta Alexandru.

Ea consideră că, având în vedere că numărul cazurilor de COVID-19 a continuat să crească, „e de înțeles de ce Guvernul a decis să ia o serie de măsuri pentru a proteja sănătatea populației”.

„Prioritatea Guvernului, a oricărui guvern responsabil este să protejeze sănătatea populației. Numărul cazurilor a crescut. Grija noastră este ca oamenii să fie sănătoși, copiii să fie sănătoși și să nu se îmbolnăvească. Ca atare, grija principală a acestui guvern este să protejeze sănătatea populației. Avem nevoie de fiecare dintre dumneavoastră în sensul responsabilității pe care v-o solicităm cu privire la purtarea măștilor de protecție, a tuturor echipamentelor de protecție, cu privire la distanțarea socială pe care trebuie să o respectați pentru că, indiferent ce decizie ia Guvernul, până la urmă ține de fiecare dintre noi să fim responsabili, să avem grijă de sănătatea noastră, a celor dragi, a celor cu care lucrăm, a celor cu care interacționăm. Rolul meu, ca ministru al Muncii care înțelege această prioritate, este să mă asigur că ea este respectată concomitent cu protejarea locurilor de muncă, respectiv cu sprijinirea salariaților care se află în perioada următoare într-o nouă etapă de transformări și de modificări a programului de lucru, a spațiului în care lucrează, a condițiilor în care lucrează. Rolul meu este să mă asigur că acești oameni știu că, dacă există cea mai mică problemă, este cineva aici care să o preia și să o rezolve. De asemenea, grija mea este ca angajatorii să găsească Ministerul Muncii un sincer partener care este conștient de dificultatea prin care trece fiecare dintre acești angajatori”, a mai adăugat demnitarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri