Moartea lui Diego Maradona este „o pierdere enormă pentru lume, în general, şi pentru lumea fotbalului”, a afirmat miercuri campionul mondial francez Zinedine Zidane, „profund afectat” de dispariţia argentinianului, la vârsta de 60 ani, informează AFP.

Am gravat în minte Mondialul său din 1986. Acest lucru ne afectează profund. Ne pare foarte rău, mai ales pentru familia sa. Nu am cuvinte. Suntem foarte trişti după această veste„, a declarat Zidane, antrenorul lui Real Madrid, la finalul meciului câştigat în deplasare de elevii săi, cu 2-0, în faţa formaţiei italiene Inter Milano, în Liga Campionilor.

La fel ca şi Diego Maradona, căpitanul Argentinei în campania victorioasă de la Cupa Mondială din 1986, Zinedine Zidane a jucat un rol esenţial în câştigarea de către selecţionata Franţei a primului titlu mondial din istoria sa, în 1998.

Conform rezultatelor preliminare ale autopsiei efectuate miercuri seara, Maradona a încetat din viaţă din cauza „unui edem pulmonar acut secundar şi a unei insuficienţe cardiace cronice acute”, a precizat procurorului John Broyard, care a subliniat că starul argentinian suferea de „cardiomiopatie dilatativă”, o maladie a muşchiului cardiac.

206 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here