Caută
Close this search box.

12 persoane reținute după percheziții în trei județe în dosarul de echipamente medicale supraevaluate

Un număr de 12 persoane au fost reținute după perchezițiile din județele Brașov, Iași și Harghita, în dosarul de echipamente medicale supraevaluate.

Potrivit unor surse judiciare, după perchezițiile DNA în județele Brașov, Iași și Harghita într-un dosar de corupție au fost reținute 12 persoane.

Vizate de acțiune au fost și patru instituții publice. Surse apropiate anchetei susțineau că este vorba despre spitale Covid din Brașov și că infracțiunile au legătură cu achizițiile de aparatură medicală.

Percheziții au fost și în Brașov la o instituție subordonată IGP unde anchetatorii DNA și DGA bănuiesc că există scurgeri de informații. Sursele spun că vizați erau șeful instituției și un ofițer.

Alte percheziții au fost la Spitalul din Miercurea Ciuc și la domiciliul managerului.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârşite în perioada decembrie 2019 – prezent. În cursul zilei de 03 decembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 22 de locații situate pe raza județelor: Brașov, Harghita și Iași, din care patru sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, se arăta într-un comunicat DNA.

Procurorii au fost sprijiniți de specialiștii Direcției Generale Anticorupție și de cei ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri