Caută
Close this search box.

Adrian Streinu-Cercel s-a vaccinat și vine cu un anunț pentru cei ce nu vor să o facă

Mesaj dur din partea medicul Adrian Streinu-Cercel pentru cei care nu vor să se vaccineze. ”Ei trebuie să înțeleagă că, din cauza virusului, se moare. Iar, dacă se întâmplă ceva grav, să nu se întrebe de ce”, este declarația făcută duminică, 27 decembrie, de fostul director al Institutului Matei Balș, actual parlamentar de prestigiu al PSD și aspirant la funcția de (cel puțin) ministru al Sănătății.

Infecționistul a explicat cum funcționează, de fapt, vaccinul.

”Sunt practic niște grămăjoare de grăsime, și în interiorul acestei grămăjoare este pusă o moleculă de DNA, de ARN, care induce în organismul nostru producerea acelei molecule de vârf, de spike. După care celelalte celule vin și fac treaba și fac anticorpul necesar în așa fel încât, când vine virusul, acesta să fie inactivat de la partea de intrare.

Adrian Streinu-Cercel, prima reacție după ce a fost vaccinat împotriva coronavirusului

Medicul Adrian Streinu-Cercel a făcut primele declarații, duminică dimineața, după ce a fost vaccinat împotriva coronavirusului.

„E extraordinar vaccinul! Nu a durut absolut deloc. Fetele au mână foarte ușoară, pentru că sunt de la noi din Institut și echipa de aici este o echipă superbă din punct de vedere medical și al dotărilor”, a spus Adrian Streinu-Cercel, duminică dimineață, după ce a fost vaccinat.

Nu se pune problema să convingem pe cineva. Dacă lumea nu pricepe că din acest virus se moare, e problema lor. Însă, dacă se îmbolnăvesc, să nu se întrebe de ce li s-a întâmplat lucrul ăsta”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, care a conchis „Lumea a înțeles că acest virus e o nenorocire și că poate să te omoare.”

Adrian Streinu-Cercel, după vaccinare
Foto: Facebook/Guvernul României

Ce mai spunea Streinu-Cercel în același an de grație 2020

Dacă ne întoarcem în timp, nu prea mult, pe data de 27 februarie 2020, vom constata cu uimire că expertul PSD în medicină, proaspăt parlamentar social-democrat, declara cu convingere și seninătate (iar noi eram și mai senini și bucuroși să îl credem), într-un interviu exclusiv pentru Digi24, că noul virus COVID-19 este „de 10 ori mai slab decât virusul gripal”!

”Acest virus este de 10 ori mai slab decât virusul gripal. Însă, ținând cont că avem un germene nou care nu a mai fost în circulație până acum, toată lumea este alertată și e normal să fie așa. Lumea medicală, vorbesc. Văd că se alertează și ceilalți care nu ar trebui. Alerta de la nivelul lumii medicale este una, pentru că noi trebuie să știm și să verificăm de fiecare dată cu ce venim în contact (…). Noi avem pe teritoriul României cel puțin patru coronavirusuri, altele decât noul coronavirus care dau infecții de tip respirator sau digestiv, fără niciun fel de problemă, în timpul anului. Deci nu se pune problema că nu știm de coronavirus și că nu ar fi în România. Sunt virusuri de tip coronavirus, dar altele decât noul coronavirus”, a spus, în februarie, pentru Digi24.ro, Adrian Streinu Cercel, actualul politician de mare anvergură.

Toate bune și frumoase. Și noi suntem pentru vaccin și vaccinare în general. Și noi îi îndemnăm pe cei care au peste 16 ani să se vaccineze, dar: nu ar fi mai bine, poate, să o facem fără a-i speria sau, mai rău, fără a-i amenința, fie și voalat? Pentru că, oricum, în timp oamenii pot înțelege și singuri, de vorba bună. Ca să nu mai amintim de procentul foarte mic al țării noastre, în care, conform unui foarte recent sondaj Avangarde, doar 30 la sută dintre români sunt deciși să se vaccineze.

Chestiunea nu-i deloc simplă, cum cred unii. Dimpotrivă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri