Caută
Close this search box.

Anchetatorii UEFA investighează dacă oficialii Istanbul Başakşehir au rostit cuvântul „ţigan”, la adresa arbitrilor români

istanbul başakşekir

În primele 14 minute ale meciului PSG – Istanbul Başakşehir, brigada din România a fost pur şi simplu hărţuită de delegaţia turcă.

Totul a culminat cu momentul în care un membru din stafful celor de la Istanbul Başakşehir i-ar fi spus lui Colţescu: „În ţara mea, se spune că românii sunt gypsy (n.r. – ţigani). Dar eu nu pot să spun <<ţigan>> aici“.

Cum pe imagini această afirmaţie se aude foarte clar, în engleză, fără să se vadă şi autorul ei, s-a speculat că ea i-ar fi aparţinut antrenorului Okan Buruk, fost coechipier cu Hagi, la Galatasaray.

Dacă într-adevăr Okan Buruk a rostit această frază, vom afla probabil după ancheta UEFA.  Iar aceasta pentru că forul european s-a sesizat şi, după analizarea imaginilor, a deschis o anchetă pentru rasism şi împotriva formaţiei Istanbul Başakşehir, spune Adevărul.

Informaţia a fost furnizată de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Din datele care circulă în presa internaţională, ancheta UEFA poate oferi un prim verdict în acest caz săptămâna viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri